03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Na naši šoli smo v petek izvedli tradicionalni slovenski zajtrk, ki je projekt dneva slovenske hrane. Glavni namen tega dneva je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

Vsebina letošnjega dneva slovenske hrane se osredotoča na pomen zdravih tal in njihovo vlogo pri pridelavi kakovostne ter zdrave hrane. Učenke in učenci novinarstva smo o tej temi učence seznanili v krajšem prispevku na šolskem radiu.

Na šoli smo izdelovali plakate na temo lokalno pridelane hrane in samooskrbe. Učenke so preučevale, katere jedi so jedli naši dedki in babice, ki so živeli v knapovskih in glažarskih okoljih.

Zajtrkovali smo kruh kmetije Z Razborca, maslo in mleko Mlekarne Celeia, med domačega čebelarja gospoda Piklja ter jabolka domačije Rožej iz Turja.

Po deseti uri smo se v jedilnici šole zbrali vsi učenci in učenke matične šole ter skupaj odpeli pesmi Čebelar ter Čebelica Maja.

 

Orodna vrstica za dostopnost