Prejšnji teden smo kljub slabemu vremenu obiskali kmetijo Ule, saj vemo, da kmečko delo ne čaka na lep sončen dan, ampak ga je treba opraviti ob pravem času. Tam smo ličkali koruzo, jo vezali in obesili v kozolec, kjer se bo sušila. Z ličkanjem smo krmili krave. Delali smo v treh skupinah ter s kroženjem delali vsi vse. Tako je druga skupina spoznavala mlekarno, kjer se ob molži po ceveh v cisterni zbira mleko. Nato so si ogledali še nekaj kmečkih strojev. Tretja skupina pa je odšla v prostor za predelavo mleka, kjer izdelujejo razne jogurte, skuto, mladi sir, maslo … . Mi smo opravili najlažje delo. Vsak je zase pripravil kozarček jogurta, kateri je potem romal v pečico. Te jogurte so nam v naslednjih dneh pripeljali v šolo in smo jih zaužili. Bili so dobri. Nekaterim učencem pa niso bili okusni, saj so pogrešali v njih sladkor. Za zaključek so nam domači pripravili še likof, kjer so bile same domače dobrote: kruh, salama, skutni namazi , vaflji in čaj. Hvala družini Ule! Mama Irena, hči Anita, sin Andrej in oče Janez so si to dopoldne rezervirali samo za nas in nam skušali prikazati delček kmečkega življenja.