03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka

Tradicionalni slovenski zajtrk je pripravljen z namenom, da bi izobraževali mladino in širšo javnost o pridelavi živil, ki so slovenskega izvora in o velikem pomenu čebelarstva. Takšno znanje je za nas mlade zelo pomembno.

Sara Slavinec, 8. a

Na naši šoli smo vključeni v projekt Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 18. novembra 2016, je na šoli potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Vedno je organiziran tretji petek v novembru. Takrat jemo jabolka, kruh z maslom in medom, pijemo pa mleko. Vsa ta živila so pridelana v naši okolici. Nato pa smo, kakor po vseh slovenskih šolah, tudi mi skupaj zapeli znano pesem Lojzeta Slaka Čebelar.

Ana Lavrin, 8. a

 

Mnenje ravnateljice o Tradicionalnem slovenskem zajtrku

Danes je na naši šoli potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Za mnenje o njem smo povprašali veliko učencev in učiteljev ter seveda gospo ravnateljico Tatjano Krautberger, ki nam je prijazno naklonila nekaj minut. O Tradicionalnem slovenskem zajtrku pravi: »Zelo je pohvalno, da učenci dobro sodelujejo, da uživajo zajtrk na kulturen način s spoštovanjem do hrane.« Povedala je še, da smo med za to priložnost dobili od lokalnega čebelarja Jožeta Piklja in vso ostalo hrano iz bližnje okolice. Poudarila je tudi, da je projekt Čebelarske zveze pozitiven zaradi druženja – letos ob pesmi – ter ozaveščanja o zdravi prehrani.

Žiga Božič, 8.b

Mnenje učiteljev

Za mnenje o današnjem zajtrku smo povprašali tudi nekatere učitelje. Povedali so nam:

  • da je zelo dober za celodnevno počutje in ima veliko energije,
  • da je zajtrk dobra ideja, ker se učenci učijo o slovenski hrani. Všeč mi je tudi, ker učenci zajtrkujejo v družbi in dobrem vzdušju,
  • da je zdrav kmečki zajtrk, ki ga bi ga morali jesti vsak dan.

Lea Pergar, 8. b

Mnenje učencev

Danes smo na šoli imeli Tradicionalni slovenski zajtrk, ki so se ga udeležili vsi učenci ter učitelji. Mnenje učencev je v veliki večini pozitivno. Tudi odnos učencev do hrane je bil presenetljivo dober, saj so učenci jedli vse, od kruha do jabolk. Manj so pili mleko, saj se nekaterim učencem mleko ni zdelo dobrega okusa. Tukaj je nekaj izjav učencev:

  • Rebeka, 5.a: Zdrav kmečki zajtrk, ki bi moral biti vsak dan.
  • Hana, 3.a: Tradicionalni slovenski zajtrk mi je zelo všeč. Je veliko boljše, kot doma.
  • Žan, 8.a: Vse je bilo dobro razen mleka. Okus mi ni bil všeč.

Očitno je letošnji tradicionalni zajtrk uspel odlično. Vsi učitelji si želijo, da bi ga tako uspešno ponovili drugo leto.

Martin Ferjančič, 8. a

Orodna vrstica za dostopnost