03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Danes smo imeli v šoli čebele. Opazovali smo jih. Med njimi je bila tudi matica. Izvedeli smo, da je v eni čebelji družini samo ena matica. Učiteljica Špela je prišla v šolo oblečena v svečani čebelarski obleki (je čebelarka). Povedala nam je, da se čebelarski pozdrav glasi: Naj medi! 

Pred zajtrkom smo posneli pesem z naslovom Ciciban in čebela. Napisal jo je Oton Župančič. Pesem smo citirali, nekateri na pamet, drugi z branjem iz listka. Ko smo se posneli smo imeli zajtrk.  

Za zajtrk smo imeli kruh, med, maslo, mleko in zeleno jabolko (zrela). Ko smo pojedli zajtrk smo imeli malo matematike. Potem smo si šli ogledati razstavo in risbe ki smo jih narisali. Videli smo delovno čebelarsko obleko, v katero se oblečejo čebelarji ko pregledujejo čebele, da jih ne popikajo. Zraven so bile tudi rokavice. Videli smo satno osnovo, in zgrajeno satnico. Iz satnice smo videli narejeno svečko. Prav tako so bile svečke tudi iz voska. Prebrali smo si lahko nekaj zloženk in videli tudi izdelke, ki so jih naredili v vrtcu. Kajti razstavo smo imeli skupno. . 

Po ogledu razstave smo se šli ven slikat, nato pa nazaj v šolo. Imeli so športno vzgojo, potem smo imeli še 2 uri slovenščine.  

Imeli smo zelo lep in zanimiv dan.  

Blažka Juvan, 4.c 

Dostopnost