03 56 70 200 tajnistvo@osik.si

 

V soboto, 22. 12. 2018, je na Vranskem potekalo regijsko tekmovanje First Lego League. Tekmovanja smo se udeležili prvič. Zato naš cilj ni bil uvrstitev v naslednji krog, temveč spoznavanje celotnega koncepta tekmovanja in prodobiti prepotrebne izkušnje. Tekmovanje je sestavljeno iz štirih delov:

  • tekma robotov: najatraktivnješi del tekmovanja, kjer robot opravi določene misije na tekmovalnem polju. V 1. in 2. vožnji smo imeli težave s kalibracijo sestavnih delov robota, zato smo dosegli le 15 in 18 točk. V zadnji, 3. vožnji, pa je delovalo vse tako, kot smo si zamislili. Dosegli smo 61 točk, kar je zadostovalo za 8. mesto med 17 ekipami. Vožjo si lahko ogledate v zgornjem posnetku.
  • tehnični intervju: komisiji smo morali predstaviti tehnično izvedbo robota, uporabe lastnih konstrukcij, zobniških prenosov ter tudi celotno programsko shemo programov, ki so poganjali robota po polju.
  • projekt: naša tema projekta je bila Onesnaževanje vesolja. Raziskali smo onesnaženost vesolja, ter teoretično predvideli dve možni rešitvi.
  • vrednote: Vrednote First so srce programa First Lego League in ostalih First programov. Označujejo in opredeljujejo način skupnega dela, sodelovanja in spoštovanja.

Na koncu smo osvojili 11. mesto med 17 ekipami. Za novince zelo dober rezultat. Pridobili smo ogromno izkušenj in idej za naslednje leto. Domov smo se vrnili zadovolji in ponosni na to, kar smo na tekmovanju prikazali.

 

Mentor FLL:
Iztok Ostrožnik

Dostopnost